Farsang az általános iskolában

Február 2-án a 2. osztályosok – Varga Emma tanítónő vezetésével – vidám rigmusokkal, kereplőkkel, tülökkel, dobszóval várták az alsós és felsős diákokat a kiszebáb égetéshez. A mondókákba bevonták az alsó tagozatos diákokat.

A kiszebáb égetése után tartották a farsangot. A 8. osztályosok pompás nyitótáncával kezdődött a farsangi műsor. A koreográfia és a tánc betanítása Szathmáry Éva táncpedagógusnak köszönhető. Munkáját és a nyolcadikosok előadását a jelenlévők vastapssal jutalmazták. Majd az alsó tagozatos diákok mutatták be ötletes és szép  jelmezeiket a közönségnek. A felvonulás után a kisdiákok az osztálytermeikben folytatták a mulatságot, ahol játékos feladatok, zene, eszem-iszom várta őket. Náluk a farsang tombolahúzással ért véget. A tombolatárgyak mindegyike gazdára talált.

A felső tagozatos diákok jelmezeiket egy-egy osztályprodukcióban mutatták be, amelyet a zsűri és a közönség is nagy tapssal jutalmazott. A jelmezes bemutatók után tombolahúzás következett, a szerencsések értékes és hasznos tombolatárgyakat vihettek haza. A mulatság zenével és tánccal zárult.

Megszakítás