A termálvíz vezetéséhez az út alatti acélcsövek lefektetését végzi a kivitelező

A termálvíz út alatti, bontás nélküli átvezetéseivel az E75-ös úton az általános iskola kerékpár tárolójának vonalában, és a Rákóczi utcában az iskola főbejáratához vezető út mellett megkezdődött a beruházás. A főútnál 18 méter hosszúságban,  hidraulikus fúrással, 27 cm átmérőjű acélcsövet fektettek le, amelynek a felső széle 140 cm mélységben van. Ez a vezeték az elfolyó termálvíz elvezetését szolgálja majd. A Rákóczi utcában a 27 cm átmérőjű acélcsövön kívül egy 32 cm-es átmérőjűt is átvezettek a kivitelezők.  A nagyobb vezeték a fűtéshez szükséges termálvizet szállítja majd, a kisebb a visszatérő, lehűlt vizet vezeti el.   

Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-3.2.2-15-CS1-2016-00002 kódszámú „Balástya, helyi, megújuló geotermális energiájának kiaknázása a független és fenntartható hosszútávú energiaellátás jegyében” elnevezésű pályázat 246,5 millió forintos  támogatásával valósul meg a termálenergetikai beruházás Balástyán, amelynek összes bekerülési költsége 273,8 millió forint.

?A Csongrád megyébe/településünkre érkező TOP projektek tervezésében, előkészítésében és lebonyolításában közreműködő partnerünk volt a Csongrád Megyei Önkormányzat és Hivatala.?

 

Megszakítás