65 éves házassági évforduló

A szegedi Gombos József és felesége, Nádasdi Etelka május 12-én Balástyán, a Vadásztanya vendéglőben tartották 65. házassági évfordulójukat, és a férj 90. születésnapját. A több mint hetven fős vendégseregen, a családon, a rokonokon kívül Ujvári László polgármester is köszöntötte a vaslakodalmát ünneplő házaspárt.

Gombos József 1928. február 13-án született Balástyán, Nádasdi Etelka Földeákon jött világra 1931. január 17-én. József Hódmezővásárhelyen mezőgazdasági technikumot végzett, és először Sándorfalván termelőszövetkezetben agronómus, azután a szegedi Állattenyésztési Felügyelőség körzeti szakfelügyelője volt 1988-ig, nyugdíjazásáig. Etelka 1951-ben végezte el a tanítóképzőt, és Csengelén, egy tanyai iskolában tanított. Ott ismerkedett meg férjével és 1953-ban házasságot kötöttek. Ezután Mórahalmon tanyai iskolában oktatta a gyerekeket, majd a sándorfalvi általános iskolában tanított 30 évig. Ott vettek házat, és később Szegedre költöztek. Három fiuk született, és közülük kettő néhány éve elhunyt. Hat unokájuk sok örömöt visz az életükbe.

Azért választották a balástyai Vadásztanya vendéglőt ünnepük helyszínéül, mert Gombos József nagyszülei, Gombos Péter és Kócsó Veronika a balástyai régi temetőben, a mai kegyeleti parkban vannak eltemetve. Nagyszüleinek 14 gyermeke született és közülük hét az I. világháborút végigküzdötte, ezért a nagymamája I. Ferenc József magyar királytól ezüst emlékplakettet kapott, amit a család máig őriz. Gombos Józsefet a balástyai templomban keresztelték meg, ezért balástyainak is érzi magát.

 

Megszakítás