Bállal ünnepelték a nőket az önkéntes tűzoltók

Március 3-án, a Hotel Orchideában tartotta a kilencedik Nőnapi bált a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Virágh István elnök fogadta a párjaikkal megjelent tűzoltókat, valamint az egyesület támogatóit.

Ünnepi köszöntőjében kifejezte, hogy sokan, sokféle területen támogatják az önkéntes munkájukat a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásán kívül is. Példaként hozta fel a bált, ami számos önzetlen ember adománya, segítsége révén jöhetett létre. Az elnök kiemelte a Hotel Orchidea tulajdonosainak vállalását is, vagyis azt, hogy a szállodában a nap 24 órájában könnyen elérhetővé tették mindenki számára az egyesület tulajdonában lévő, életmentéshez, újraélesztéshez nagyon fontos defibrillátor készüléket. Megemlítette még a közelmúlt legkiemelkedőbb eseményét, azt, hogy januárban a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól kapott az egyesület egy Steyr típusú, csaknem húsz millió forint értékű gépjárműfecskendőt. Továbbá Virágh István elmondta, egyesületük konzorciumi partnerrel elnyert egy pályázatot, és több mint 200 millió forint összegben biztosítanak olyan 18-22 éves fiataloknak tanulási lehetőséget, akik Csongrád megyében élnek, nem rendelkeznek tanulmányi jogviszonnyal és munkaviszonnyal sem. Német, angol nyelvtanfolyamot végezhetnek, nyelvvizsgázhatnak, A és C kategóriás jogosítványt szerezhetnek, továbbá 40 órás tűzoltó alapképzésben vehetnek részt, és hat hónapig, a tanfolyamok elvégzése idejére a társadalombiztosítási járulékot is fizetik nekik a pályázati támogatásból. Március elsején kötötték meg a szerződést erre, és már a projekthez megkezdődött a fiatalok toborzása.

Az elnök szavai után Molnár Milla tűzoltói életképről mondott verset, majd Ujvári László polgármester köszöntötte a jelenlévő hölgyvendégeket. Örömét fejezte ki, hogy szép számmal vannak, akik a településen segíteni akarnak bajbajutottaknak, és hogy a községünkben működő tíznél több civilszervezet közül a legaktívabb az önkéntes tűzoltóké. Mint fogalmazott, a 67 éves szervezet tagjai mindig készenlétben állnak, és amikor szükség van rá, mentik az értékeket, vigyáznak ránk, biztonságot adnak számunkra. Úgy folytatta: ?Büszkék lehetünk arra, hogy ilyen tűzoltó egyesületünk van, és a szervezet fennmaradása, összetartása családi hagyományból, a Virágh családnak köszönhető, a már elhunyt idősebb Virágh Lászlónak, és fiának, a jelenlegi elnöknek, Virágh Istvánnak.? A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy a balástyai önkéntesek kiemelkedően jól tudják segíteni a hivatásos tűzoltók tevékenységét. Az elmúlt évben például 68 kivonuláson vettek részt, segítettek tűzoltásban vagy műszaki mentésben bármikor, éjjel vagy nappal. Ujvári László úgy vélte, ehhez nagyon fontos a családi háttér. A polgármester megköszönte az egyesület tagjainak és párjaiknak, családjuknak a szolgálat teljesítését és támogatását.

Makra Gábor versmondásával folytatódott a nőnapi összejövetel, majd a rövid műsor után a vacsora következett, és a balástyai Coctail Band késő kora hajnalig mulattatta a bálozókat. A rendezvényen részt vett Galiba Gábor tűzoltóőrnagy, a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Dékány Péter, a Balástyai Polgárőr Egyesület elnöke és Dékány Attila rendőr, körzeti megbízott, valamint Fodor Tamás, a „Községi Sportkör Balástya” Egyesület elnöke, művelődésszervező.

DSC_8781

kép 2 / 31

Megszakítás