A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2019. szeptember 28-án, a késő délutáni órákban egy békéscsabai lakos Ópusztaszer irányából haladt Szeged irányába a 4519-es számú úton gépjárművével és annak pótkocsijával. A 4519-es út 34-es km szelvényébe érve a pótkocsin szállított ló ismeretlen okból bele rúgott a pótkocsi oldalába, aminek hatására a gépjármű vezetője hirtelen kormánymozdulatot tett, az útpadkára hajtott és a járműszerelvény az oldalára borult. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 12-én, a délelőtti órákban egy kisteleki lakos a személygépkocsival és a hozzá kapcsolt utánfutóval közlekedett Kistelek belterületén a Kossuth utcában, Szeged irányából Budapest irányába. Kistelek belterületén haladva balra nagy ívben szándékozott kanyarodni a Nyárfa sor irányába, ezért kitette balra az irányjelzőt, lassított, majd a kellő körültekintést elmulasztva megkezdte a balra kanyarodást. A manőver végrehajtása során a mögötte, vele azonos irányban haladó motorkerékpáros közben már elkezdte előzte az előtte lassító gépkocsikat. Amikor a kanyarodó gépkocsi mögé ért, akkor vette észre annak bal irányban működtetett irányjelzését, de fékezése ellenére az elé kanyarodó gépkocsi bal első ajtajának nekiütközött. A baleset során személyi sérülés történt.

2019. október 3-án, a délutáni órákban egy szegedi lakos személygépkocsival közlekedett Ópusztaszer külterületén, a 4519-es úton Pusztaszer irányából Szeged irányába. Amikor a 4519-es út 33 km szelvényéhez ért, neki szemből érkezett egy teherautó, amely áttért az általa használt forgalmi sávba. Azért, hogy az esetleges közlekedési balesetet elkerülje, járművével a jobb oldali füves útpadkára hajtott, és egy nagyobb fának ütközve állapodott meg. A baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 10-én, a délutáni órákban Kistelek belterületén az Árpád utcában közlekedett gépjárművel a körforgalom irányából, Ópusztaszer irányába egy baksi lakos. Közlekedése során nem vett figyelembe egy szabályosan várakozó járművet, amelynek oldalról a megfelelő oldaltávolság megtartásának hiánya miatt, érintőlegesen neki ütközött. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt.

2019. október 13-án, a hajnali órákban személygépkocsival közlekedett Csengele lakott területén kívül Jászszentlászló irányából, az 54121-es út irányába, egy kiskunmajsai lakos. Amikor az úton található enyhe jobb ívű kanyarhoz ért, sebességének nem megfelelő megválasztása miatt járművével az úttest bal szélén húzódó füves útpadkájára sodródott, majd onnan ellenkormányzást követően az úttest jobb szélén található füves útárokba csapódott. Az ütközés során személyi sérülés nem történt.

2019. szeptember 27-én, a délutáni órákban bejelentés érkezett a Rendőrkapitányságra, hogy az E75-ös számú főúton egy ittas személy közlekedik gépjárművel. A végrehajtott rendőri ellenőrzés során intézkedés alá vontak a rendőrök Kistelek belterületén egy helyi lakost, és megállapították, hogy a férfi ittasan vett részt a közúti forgalomban gépkocsijával. A férfit előállították mintavétel céljából. Vezetői engedélyét bevonták és büntetőeljárást kezdeményeztek vele szemben.

2019. október 2-án, az esti órákban Kistelek belterületén közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából vontak intézkedés alá a rendőrök egy pálmonostori lakost, aki gépjárművel közlekedett Szeged irányába. Az intézkedés során alkalmazott alkohol szonda pozitív értéket mutatott. A férfit a rendőrök előállították, majd a hiteles mérés eredményeként, vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.

 

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy,

megbízott őrsparancsnok