Visszavonták az országos tűzgyújtási tilalmat

Az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt március 15-ei hatállyal visszavonta a tűzgyújtási tilalmat az ország teljes területén, így Csongrád megyében is a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

A hatóság ezzel együtt hangsúlyozza, hogy erdőben a tilalom visszavonása után is csak a kijelölt és kiépített tűzrakó helyeken, szélcsendes időben lehet tüzet rakni. Őrzéséről, eloltásáról és a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója köteles gondoskodni.

Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza, de az erdőkön kívül és a lakott területeken is indokolt az óvatosság a tűzzel, mivel felügyelet nélkül itt is könnyen továbbterjedhet.

Az utóbbi időben Balástyán és környékén is több tűzeset volt, a lángok eloltásából az önkéntes tűzoltók is kivették a részüket. Ezért a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület kéri a lakosságot, hogy kizárólag a tűzgyújtásra vonatkozó szabályok betartásával gyújtsanak tüzet! Továbbá a nádas és a magasfű égetése továbbra is TILOS, tekintettel arra, hogy az a vadon élő állatok élőhelye!

Megszakítás