Farkas Sándor vehette át a Nemzeti esten a megye díszpolgári címét

Nemzeti estet tartott a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal március 15-e alkalmából Szegeden. Az ünnepségen térségünk országgyűlési képviselője, Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, az Agárminisztérium parlamenti államtitkára vehette át a Csongrád Megye Díszpolgára címet.

A Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Nemzeti estjén Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő mondott beszédet. Kiemelte, hogy a szabadságharc ugyan elbukott, de nem akkorát, mint amilyen elsöprő ereje volt a forradalom sikerének, mivel 1848 után már semmi nem volt a régi, az eszmék összekovácsolták az országot. Az ünnepségen átadták az Elnöki elismerő okleveleket és a megyei önkormányzat díjait. Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke azt mondta, ma is történelmet írnak Csongrád megye kiválóságainak a segítségével.

A Csongrád Megye Díszpolgára címet az idén Farkas Sándor országgyűlési képviselő, agrárminiszter-helyettese vehette át, akit Böjte Csaba ferences rendi szerzetes méltatott, és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszöntött videóüzenetben. Farkas Sándor felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a címet valójában nem egyedül érdemelte ki, ahhoz a teljesítményhez, amit most elismertek, kellett a családja, szerető felesége, segítői, és a mára barátsággá érett munkakapcsolatok is. Hangsúlyozta, hogy választókerületéhez 22 település tartozik, ezek vezetőivel olyan szakmai és baráti közösséget alkotnak, ami nemcsak a megyében, de országos szinten is példaértékű. Ezért mindenkinek, így nekik is megköszönte az együttműködést és a támogatást.

Az esten Kiss Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke bemutatta Magyarország első egyházi fenntartású, sport és ifjúsági centrumát. Mint mondta: a nyolcezer fős szegedi stadiont augusztus végén tervezik felavatni.

Farkas Sándor miniszterhelyettes és képviselő úrnak a Balástya Községi Önkormányzat ezúton is gratulál kitüntető címéhez, és köszönetét fejezi ki az elmúlt sok éves eredményes együttműködésért, amelynek fontos szerepe volt Balástya töretlen fejlődésében!

Ujvári László polgármester

Kép: szegedma.hu

Megszakítás