Az újraélesztést gyakorolták a defibrillátor tréningen a Tanodában


Március 2-án, a Tanodában Sejben Viktor, a Kisteleki Mentőállomás mentőápolója tartott tréninget a defibrillátor használatáról.  A részvevőknek elmondta, azért fontos a defibrillátor, az újraélesztést segítő készülék, mert ha van egy klinikai állapot, olyan szívmegállás történik valakinél, amikor eszköz nélkül meg kell kezdeni az újraélesztést, akkor a helyszínre érkező defibrillátor megnöveli az újraélesztés sikerességének esélyét, ha minél hamarabb odaér. Mindez csak akkor működhet, ha valaki elkezdi az újraélesztést. Ha nem kezdik el az újraélesztést, akkor hiába ér oda a defibrillátor, nagyon sokat csökken az esélye, hogy életben marad az ember. Sejben Viktor bemutatta az újraélesztés lépéseit, és a résztvevők egyenként gyakorolták.

Balástyán automata defibrillátor van a Hotel Orchideában elhelyezve és a sportöltözőben is. Ezek a készülékek képesek felismerni a szív elégtelen működését, és visszaállítani a szív működését. A gép beszél, az útmutatást megadja a használójának, továbbá a  tennivalók lépéseit a készüléken ábrákon jelölik.

A tréninget Virágh István, a Balástya Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke és Fodor Tamás a Községi Sportkör Balástya Egyesület elnöke szervezte.