A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2019. február 17-én, a délutáni órákban Baks belterületén vontak közlekedésrendészeti ellenőrzés alá egy személygépkocsit és vezetőjét a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei. Az intézkedés során a gépkocsivezető magát és a járművet semmilyen okmánnyal igazolni nem tudta. A hiteles nyilvántartásban szereplő adatok alapján megállapítást nyert, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik és soha nem is rendelkezett. Ezt követően a férfival szemben alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredményt mutatott. A férfit mintavétel céljából a rendőrök előállították, vele szemben büntető feljelentést és szabálysértési feljelentést tettek.

2019. február 27-én, a délutáni órákban az 5422-es úton közlekedett Balástya irányából Forráskút irányába egy forráskúti lakos, személygépkocsival. Haladása során egy balra ívelő útkanyarulat után az egyenes útszakaszon hirtelen a menetiránya szerinti bal oldali fás területről, egy őz ugrott járműve elé. A gépjármű vezetője az ütközést elkerülni nem tudta. A baleset során személyi sérülés nem történ, anyagi kár keletkezett.

2019. február 28-án, a délutáni órákban Kistelek külterületén közlekedett egy kisteleki lakos egy fő utassal. A 841-es számú félsorompó nélküli, fényjelző készülékkel ellátott vasúti átjáróhoz érve figyelmen kívül hagyta az “Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti közlekedési jelzőtáblát, valamint a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezés piros jelzését, és ráhajtott a vasúti átjáróra. Az átjáróban a Budapest irányából Szeged irányába haladó vonat nekiütközött. A baleset során a gépkocsi vezetője meghalt, utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

Sejben Győző címzetes rendőr őrnagy

megbízott őrsparancsnok