A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

2018. október 5-én, a hajnali órákban egy jászladányi lakos személygépkocsival közlekedett Kistelek külterületén az 54121-es számú úton az E75-ös számú főút irányából Kiskunmajsa irányába. Amikor a 54121-es számú út 1,7 km szelvényéhez ért, a menetirány szerinti jobb oldali füves útpadkáról egy vaddisznó ugrott járműve elé, melyet fékezés és enyhe balra kormányzás ellenére járművének elejével elütött. A baleset során személyi sérülés nem történt, dologi kár keletkezett.

2018. október 9-én, a reggeli órákban Balástya belterületén egy balástyai lakos személygépkocsival haladt Balástya belterületén, a Széchenyi utcán, Szeged irányából Budapest irányába. A Széchenyi utca 2. szám elé érve lassított, miközben irányjelzési szándékát balra jelezte, az általános iskola felé szeretett volna befordulni. A kanyarodását a szembe jövő forgalom miatt nem tudta megkezdeni, ezért megállt a saját forgalmi sávjában szabályosan. Megállását követően a vele azonos irányba közlekedő gépkocsi vezetője figyelmetlenségből rosszul mérte fel a köztük lévő távolságot, és a helytelenül megválasztott követési távolság miatt személygépkocsi hátsó részének nekiütközött. A közlekedési baleset során személyi sérülés nem történt, dologi kár keletkezett.

2018. október 5-én, a délutáni órákban Balástya külterületén közlekedésrendészeti ellenőrzést hajtottak végre a Kisteleki Rendőrkapitányság közterületi szolgálatot ellátó rendőrei. Az ellenőrzés során intézkedés céljából állítottak meg egy balástyai lakost, amint személygépkocsival közlekedett Balástya külterületén az 5421-es számú úton, a Kistelek M5 felüljáró irányából Balástya irányába. A gépjárművet vezetővel szemben alkoholmérő eszközt alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Tekintettel a mért érték nagyságára előállították a Kisteleki Rendőrkapitányságra hiteles légalkohol mintavételre. A mintavétel eredménye bűncselekményi értéket mutatott, a nő vezetői engedélyét bevonták, vele szemben büntetőeljárás indult ittas járművezetés miatt.

FIGYELEM! INGYENES KERÉKPÁR REGSZTRÁCIÓ!
2018. október 12-én, pénteken 15.00-19.00 óra között ingyenes kerékpár regisztrációs lehetőséget biztosít a Kisteleki Rendőrkapitányság a BIKE SAFE program keretein belül a KISTELEKI RENDŐRKAPITÁNYSÁG épületében (6760 Kistelek, Petőfi u. 2. sz.).

A regisztrációhoz kérjük hozza magával:
– kerékpárját,
– személyazonosító igazolványát,
– kerékpár tulajdonjogát igazoló iratot, amennyiben van (kerékpáros igazolvány, számla, nyugta, blokk, adásvételi szerződés, garancia jegy, e-számla).

Sejben Győző rendőr százados

közrendvédelmi alosztályvezető helyettes