A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események


2018. június 8-án, a délutáni órákban Ópusztaszer külterületén az 5411-es úton haladt egy balástyai lakos tehergépkocsival Ópusztaszer irányából Kistelek irányába. Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtte szabályosan haladó és forgalmi okból fékező tehergépkocsi mögött, ezért későn észlelte annak fékezését. A manőver során a fékezése és enyhe jobbra kormányzás ellenére a tehergépkocsi hátuljának ütközött. A baleset során az anyagi kár mellett személyi sérülés is történt. 

2018. június 11-én, a reggeli órákban Kistelek, Árpád utca és Bercsényi utca kereszteződésében közlekedése során balra kívánt kanyarodni egy gépjármű vezetője. Az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblával ellátott útszakaszon megkezdte a balra kanyarodást úgy, hogy nem volt figyelemmel a védett úton a körforgalom irányából Ópusztaszer irányába közlekedő másik gépjárműre. A manőver során járműve elejével a védett úton haladó jármű jobb elejének ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

2018. június 13-án, kora délután egy kömpöci lakos személygépkocsival közlekedett Kisteleken a Bocskai utcában, az Ifjúság tér irányából a Rákóczi utca irányába. A Vásártér utca kereszteződéséhez érve, az elsőbbség adás kötelező figyelmeztető jelzőtábla utasításának nem tett eleget, és járművének elejével nekiütközött egy kisteleki lakos által a védett úton vezetett személygépkocsi bal oldalának. A baleset során mindkét járművezető sérülést szenvedett. A kétrészes jármű az ütközés során gazdaságilag totál káros lett, továbbá a kétágú villanyoszlopban is kár keletkezett.

 

2018. június 6-án, az esti órákban a közterületi szolgálatot ellátó rendőrök Kistelek belterületén láttak el közlekedésrendészeti ellenőrzést, mely során intézkedés céljából állítottak meg egy kisteleki lakost, amint  személygépkocsival közlekedett a Kossuth utcában, Budapest irányából Szeged irányába. A gépkocsivezetővel szemben alkalmazott alkoholmérő eszköz pozitív értéket mutatott. Tekintettel a mért érték nagyságára, a férfit elfogták és a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították hiteles légalkohol mérés céljából. A hiteles mérés bűncselekményi értéket eredményezett, amely alapján vezetői engedélyét bevonták és büntetőeljárást kezdeményeztek ittas vezetés miatt.

2018. június 9-én, a délutáni órákban szintén ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek a Kisteleki Rendőrkapitányság rendőrei Kistelek belterületén. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a kisteleki férfi nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, továbbá a férfival szemben alkalmazott légalkohol ellenőrzés szintén bűncselekményi értéket mutatott, ezért ellene büntetőeljárás indult ittas vezetés miatt. 

 

                                                                                     Sejben Győző rendőr százados,                                                                              közrendvédelmi alosztályvezető helyettes