Évzáró műsort tartott a sportcsarnokban a Kisteleki Művészeti Iskola Bábabokra Néptánc Együttese


Május 31-én tartotta évzáró bemutató műsorát a Kisteleki Művészeti Iskola Bábabokra Néptánc Együttese.

A művészeti iskola igazgatója, Szombathelyi Árpád üdvözlő szavai után a néptánc együttes csoportjai léptek színpadra. A 14 éve létrejött néptánc tanszakra kezdetben 14-15 gyerek iratkozott be, a mostani rendezvényen viszont már több mint 100-an szerepeltek óvodás nagycsoportosoktól a középiskolás korúakig.

A műsorban először szatmári táncokat mutatott be a középiskolás csoport, kiegészülve egy-két lelkes vendégtáncossal. Ezután a nagycsoportos óvodások következtek játékkal és tánccal. A 3. osztályos csoport dél-alföldi táncokat, az 1. osztályos csoport leányok és legények táncát, a felső tagozatos és középiskolás táncosok felcsíki táncokat, a 2. osztályos csoport somogyi ugrós és friss táncot, a középiskolás csoport magyarpalatkai táncokat, a 4. osztályos csoport kiegészülve kisteleki 4. osztályosokkal Dudás Bence koreográfiájára szatmári táncokat mutattak be. A műsor rövid össztánccal zárult, ahol kicsik és nagyok, ovis és iskolás testvérek együtt táncolhattak a színpadon.

A néptáncbemutató alkalmával az együttes tánctanárai, Szathmáry Éva és Kalmár Gergely Módra Lucának, Kreinicker Gábornak és Czibolya Lilinek emléklapot és ajándékot adtak át abból az alkalomból, hogy tíz éve táncolnak a csoportban.