A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén történt események

Egy ittas gépjárművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt napokban a rendőrök. 2017. október 22-én a késő esti órákban vontak intézkedés alá az egyenruhások Balástya belterületén egy gépjárművezetőt. Az ellenőrzés során alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a jármű vezetőjét további mintavétel céljából a Kisteleki Rendőrkapitányságra előállították. A mért értékre tekintettel ellene ittas vezetés vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kisteleki Rendőrkapitányság Közlekedési alosztálya.

Vádemelést javasol a rendőrség annak a balástyai lakosnak az ügyében, aki 2016. november 1-jén, illetve az azt megelőző időszakban munkát végzett egy ópusztaszeri tanyában, és a tulajdonos, vagyis a sértett tudta és beleegyezése nélkül bement az ingatlanon található nyitott állapotú műhelybe, ahonnan alkalmi lopás módszerével különböző használati tárgyakat, szerszámokat tulajdonított el. A gyanúsított ellen folytatott nyomozást a Kisteleki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban befejezte, és vádemelési javaslattal a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészségnek küldte meg.

 

Az őszi és a téli hónapokban egyre korábban sötétedik, emellett gyakran kedvezőtlenek a látási viszonyok, ezért különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása.

A fényvisszaverő mellény vagy ruházat használata lakott területen kívül sötétedés után vagy rossz látási viszonyok közt kötelező.

Felhívjuk a kerékpárosok figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, különös tekintettel a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek szabályos megközelítésére és szabályos használatára, az elsőbbségre vonatkozó rendelkezések figyelembe vételére.  

 

A téli időjárás beköszöntével fokozott figyelmet kíván mindenkitől a közúton, lakott területen történő közlekedés és a szabadban tartózkodás is. Minden esetben a balesetek, tragédiák megelőzése a cél! Ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken járműveiket érdemes téli gumival felszerelni, hosszabb utazásnál takarót, tartalék ruhát, élelmiszert is csomagolni. Útközben időben gondoskodjanak üzemanyagról.

A téli időszak különösen veszélyes a hajléktalan, idős és rászoruló személyekre. A Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén szükség szerint a Kistelek, Tisza utca 1. szám alatt található Gondozási Központ tud részükre segítséget nyújtani.

 

Kistelek, 2017. október 26.

                                                                                                                                                                                                                                            Joó Enikő címzetes rendőr őrnagy

                                                                                   igazgatásrendészeti alosztályvezető

 

 

 

 

Megszakítás