Tájékoztatás a hulladékszállítás változásairól

Tisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a 385/2014 (XII.31.) kormányrendelet előírásai miatt a hulladékszállítási közszolgáltatásban Balástyán 2015. szeptember 1-től az alábbi változások lépnek életbe:

–    a zöld hulladék külön járattal történő elszállítása megszűnik, azt a hulladékudvarban továbbra is leadhatják, illetve házi komposztálás útján gondoskodhatnak róla,
–    a szelektív csomagolási hulladék háztól történő elszállítását továbbra is havonta egyszer fogjuk végezni.

SZÁLLÍTÁSI NAP:
2015. SZEPTEMBER 1-TŐL MINDEN HÓNAP MÁSODIK PÉNTEK

  • A szelektív hulladékot bármilyen, a háztartásban használatos, tiszta műanyag zsákban kihelyezhetik a szállítási napon a saját ingatlanuk elé, korlátlan mennyiségben.
  • A szelektív hulladékszállítás díjmentes.
  • A papír, műanyag és fém csomagolási hulladékokat gyűjthetik vegyesen, ezen hulladékok utóválogatásra kerülnek.
  • Az üveg hulladék gyűjtésére továbbra is a hulladékgyűjtő szigetek, és a hulladékudvar szolgál, kérjük, az ne kerüljön a zsákokba.
  • Kérjük, a zsákba ne rakjanak veszélyes hulladékot, építési törmeléket, nagydarabos vasat, egyéb nem hasznosítható, vagy szennyezett csomagolási hulladékot, amennyiben mégis belekerül, kollégáink nem fogják tudni azt elszállítani.
  • A szelektív hulladékot kérjük, TAPOSSA LAPOSRA, így Önöknek is könnyebb a tárolás, kollégáinknak pedig a szállítás.
  • FELHÍVJUK A FIGYELMÜKET, HOGY A JOGSZABÁLYOK KÖTELEZŐEN ELŐÍRJÁK A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTÉST, ÍGY AKI A JÖVŐBEN KOMMUNÁLIS HULLADÉK GYŰJTÉSÉRE SZOLGÁLÓ EDÉNYZETBE SZELEKTÍV HULLADÉKOT HELYEZ, VAGYIS NEM GYŰJT SZELEKTÍVEN, SZABÁLYSÉRTÉST FOG ELKÖVETNI!

–    a kommunális hulladék elszállítását az eddig megszokott időpontban és gyakorisággal végezzük

  • Felhívjuk a figyelmüket, hogy a hulladékgyűjtő edényzetbe a hulladékot úgy kell elhelyezni, hogy annak fedele lezárt állapotban legyen, ürítéskor a hulladék ne szóródjon!
  • Az edényzet tetejére, vagy mellé kihelyezett többlethulladékot bizonylat hátrahagyása mellett szállítjuk el, ami az edényzet egyszeri ürítési díjának megfelelő pótdíj kiszámlázását vonja maga után!

Bármilyen felmerülő kérdéssel forduljanak ügyfélszolgálatunkhoz.

Telefon: 62/777-111
Email: ttkft@telepulestisztasag.hu
Web: www.telepulestisztasag.hu

Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft.
6728 Szeged, Városgazda sor 1.

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE

o szállítási nap:

2015. szeptEMBER 1-től minden hónap MÁSOdik péntek

o A szelektív hulladékot bármilyen, a háztartásban használatos, tiszta műanyag zsákban kihelyezhetik a szállítási napon a saját ingatlanuk elé, korlátlan mennyiségben.

o A szelektív hulladékszállítás díjmentes.

o A papír, műanyag és fém csomagolási hulladékokat gyűjthetik vegyesen, ezen hulladékok utóválogatásra kerülnek.

o Az üveg hulladék gyűjtésére továbbra is a hulladékgyűjtő szigetek, és a hulladékudvar szolgál, kérjük, az ne kerüljön a zsákokba.

o Kérjük, a zsákba ne rakjanak veszélyes hulladékot, építési törmeléket, nagydarabos vasat, egyéb nem hasznosítható, vagy szennyezett csomagolási hulladékot, amennyiben mégis belekerül, kollégáink nem fogják tudni azt elszállítani.

o A szelektív hulladékot kérjük, TAPOSSA LAPOSRA, így Önöknek is könnyebb a tárolás, kollégáinknak pedig a szállítás.

o Felhívjuk a figyelmüket, hogy a jogszabályok kötelezően előírják a szelektív hulladékgyűjtést, így aki a jövőben kommunális hulladék gyűjtésére szolgáló edényzetbe szelektív hulladékot helyez, vagyis nem gyűjt szelektíven, szabálysértést fog elkövetni!

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás