Polgárőrök évzáró közgyűlése

Május 8-án a Balástyai Polgárőr Egyesület évzáró közgyűlést tartott a Vadásztanya Vendéglőben. Az eseményen részt vett Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke, Magyari Béla, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének sajtóreferense, az Országos Polgárőr Szövetség tiszteletbeli elnökségi tagja, Ficsor Zoltánné, Dóc alpolgármestere, Sejben Győző rendőrőrnagy, a Kisteleki Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője, kapitány-helyettes, Farkas Zoltán százados, a sándorfalvi Rendőrőrs parancsnoka, Ujvári László polgármester és Juhász Jenő alpolgármester, valamint az együttműködő szervezetek képviselői.

Dékány Péter, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, és ismertette a közgyűlés napirendi pontjait, majd néhány mondatban kiegészítette az írásbeli beszámolót, amelyet minden tag korábban megkapott. Az egyesület taglétszáma 22 fő, két tag megvált a tagsági viszonyától, de 14 fő új tag, közülük 6 nő felvételéről is döntött a közgyűlés, akik ünnepélyes fogadalomtétellel erősítették meg önkéntes szolgálatukat. Az elnök bevezető mondatai után Molnár Maja mondott el egy verset a polgárőrök munkájáról. Dékány Péter ismertette Dóc községgel való együttműködésüket, és egy ottani polgárőrcsoport újraszervezésének lehetőségeiről beszélt, amelyet a 250×100 kiemelt bűnmegelőzési mintaprogram keretében vállaltak.   
Ficsor Zoltánné Dóc alpolgármestere és Ujvári László polgármester megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, amelyet a települések védelmében, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében végeztek. Sejben Győző 40 darab ajtóék riasztót és kulcstartó lámpákat adott át az egyesület elnökének, hogy az idős, egyedülálló tanyai lakosság körében osszák szét. Kiemelte, hogy a közbiztonság megőrzése érdekében nagyon fontos a rendőrség és a polgárőrség együttműködése, amit megköszönt az egyesületnek. Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke az egyesületnek szóló köszönő oklevelet adott át Dékány Péternek, és méltatta a polgárőrök elmúlt évi tevékenységét. A közgyűlés végén a Balástya Községi Önkormányzat vacsorával vendégelte meg a polgárőröket.

Az eseményről képek a GALÉRIA/FOTÓK menüben láthatóak.

Megjegyzés hozzáfűzése

Megszakítás